LibertarismeForum.nl 2010: de stand van zaken

Nieuws en info over dit forum.

LibertarismeForum.nl 2010: de stand van zaken

Berichtdoor Infinity » do 02 sep 2010, 11:21

Ook het Libertarisme Forum groeit door! Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld de 50e gebruiker mogen verwelkomen. Daarnaast wordt er gemiddeld 1.03 bericht per dag geplaatst.

Ook is er een moderator aangesteld: Heckein. Heckein weet alle fijne kneepjes van het forum en hij is heel creatief op het gebied van bijvoorbeeld design. Waarom dit laatste handig is, wordt hieronder uitgelegd.

Boekenoverzicht
Deze zomer heb ik gewerkt aan het Nederlandstalige libertarische boeken overzicht en het resultaat mag er zijn.

Bij ieder boek staat een link naar waar u deze eventueel kan kopen. Daarnaast is geheel in de stijl van Mises.org, de digitale versie ook gelinkt wanneer deze beschikbaar is. Op deze manier wordt de libertarische gedachte optimaal verspreid, blijven de boeken altijd beschikbaar en raken ze niet in de vergetelheid.

Om het helemaal af te maken kunt u gebruik maken van de zoekfunctie, zoeken op tags en is het overzicht opgedeeld in meerdere pagina's. Dit maakt het overzicht ook meteen klaar voor de toekomst.

Het is de bedoeling dat ik in de toekomst aan de slag ga met een statistieken functie om zo de top 5 populairste boeken te weer te geven. Eventueel komt deze top 5 dan ook beschikbaar in widget vorm, zodat iedereen die toe kan voegen aan zijn/haar site.

Actiewiki
Zoals u waarschijnlijk al opgemerkt had, biedt dit forum sinds maart dit jaar ook een wiki. Een wiki bestaat uit artikelen waaraan iedereen mee kan werken. In dit geval is de wiki bedoelt voor libertarische actie propaganda.

Het voordeel van een wiki is:
  • Iedereen die wilt, kan meehelpen.
  • Projecten blijven voor altijd beschikbaar.
  • Wanneer een project niet af is, kan iemand anders hier aan verder gaan.
  • Alles valt onder de publieke domein licentie, waardoor alles vrij te kopiëren en te gebruiken is.
  • De inhoud van een statische site kan op de wiki geplaatst worden, zodat deze up-to-date kan worden gehouden. Op deze manier hoeft de webmaster van die site weinig te doen om alles bij te houden.
Voorbeelden voor gebruik zijn in flyers, folders, websites, widgets, boeken, advertenties, artikelen, muziek, kunst, etc. Waar mogelijk zijn deze al toegevoegd bij de desbetreffende projectpagina's.

Een voorbeeld van een project welke er al vrij ver gevorderd is: http://libertarismeforum.nl/stemniet/. Wat nog rest is het zoeken van sponsoren voor een domeinnaam en hosting, alle inhoud plaatsen en de filmpjes ondertitelen.

Nawoord
De functies van deze site zijn dit jaar dus aardig uitgebreid. Het forum biedt een gezellige discussieplaats voor mede-libertariërs en een plek voor iedereen die nog met vragen over het libertarisme zit (al-dan-niet los van de actualiteit). Daarnaast is er volop mogelijkheid om libertarische activiteiten te plannen en te bespreken. Ook het plaatsen van actualiteiten en vondsten die niet noemenswaardig zijn op andere blogs/mailinglijsten is natuurlijk mogelijk.

De actiewiki past ook geheel in de toekomst van het libertarisme door open standaarden te gebruiken en alles voor iedereen beschikbaar te maken en te houden. Analoog daaraan is natuurlijk het boekenoverzicht welke moet voorkomen dat Nederlandstalige boeken in de vergetelheid raken. Zo zijn er jammer genoeg al veel boeken op de lijst niet meer te koop.

Al met al kan gezegd worden dat wij als gebruikers nog steeds actief bijdragen aan een meer welvarende en rechtvaardigere samenleving!

Ik wens u veel vrijheid toe,

Infinity
"even if you can't convince someone to become a Libertarian, you may be able to keep that someone from becoming hostile." - James W. Lark III
De libertarische kniereflex | De libertarische macho flash | Over mij & contact
Avatar gebruiker
Infinity
Site Admin
 
Berichten: 151
Geregistreerd: zo 08 maart 2009, 14:57

Re: LibertarismeForum.nl 2010: de stand van zaken

Berichtdoor Pallieter » vr 03 sep 2010, 13:09

Ik ben net op deze site gewezen (ivm het al bestaan van een wiki). Hoe kunnen we het voortbestaan van deze site (en de data die er op komt te staan) op de langere termijn veilig stellen?
Pallieter
 
Berichten: 1
Geregistreerd: vr 03 sep 2010, 12:58

Re: LibertarismeForum.nl 2010: de stand van zaken

Berichtdoor Infinity » vr 03 sep 2010, 18:44

Dat is gewoon een kwestie van ieder jaar de hosting betalen. Het doel van de wiki is juist om informatie voor langere tijd te bewaren en als dat niet zou lukken, was ik er niet aan begonnen.

Backups en dergelijke worden natuurlijk dagelijks gemaakt.
"even if you can't convince someone to become a Libertarian, you may be able to keep that someone from becoming hostile." - James W. Lark III
De libertarische kniereflex | De libertarische macho flash | Over mij & contact
Avatar gebruiker
Infinity
Site Admin
 
Berichten: 151
Geregistreerd: zo 08 maart 2009, 14:57


Keer terug naar Nieuws & Info

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast