LP Bijeenkomst 7-9-09: Libertarisme en de politiek

Over de Libertarische Partij

LP Bijeenkomst 7-9-09: Libertarisme en de politiek

Berichtdoor Infinity » wo 02 sep 2009, 15:49

Eline van den Broek: „Libertarisme en de politiek"

In mijn carrière als politicus en opiniemaker ben ik diverse keren aangelopen tegen een paradox: libertarisme als ideologie en libertarisme in de politieke praktijk. Aan de hand van concrete voorbeelden uit mijn werk (gezondheidszorg, Europa en Curaçao) zal ik uiteenzetten wat die tegenstellingen inhouden en hoe ik daarmee omga.

Kies ik voor ideologie?
Neem de gezondheidszorg. Als voorvechter van volledige economische vrijheid zie ik geen rol voor de overheid. Om die reden heb ik in het verleden diverse voorstellen geschreven om de gezondheidzorg volledig te privatiseren. Die voorstellen stuiten veelvuldig op weerstand van de gevestigde politiek orde. Ook in de "publieke opinie" is gezondheidszorg zonder rol voor de overheid ondenkbaar.
Met overredingskracht en goede argumenten alleen verander ik de wereld niet. Hoe ga ik daarmee om?Kies ik voor ideologie of kies ik voor de praktijk? Of kies ik voor allebei? Met "Libertarisme en de politiek" zal ik, in een interactieve discussie met het publiek, antwoorden proberen te formuleren op deze paradox.

Over de spreker
Drs. Eline M. van den Broek ('s-Hertogenbosch, 9 juli 1980) is een Nederlands politica. Zij was de Nederlandse lijsttrekker van Libertas bij de verkiezingen voor een Europees Parlement op 4 juni 2009.
Na economie, rechten en politicologie aan het University College Utrecht gestudeerd te hebben behaalde ze in mei 2003 cum laude haar master politicologie in Leiden met een scriptie over de media tijdens de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2003. In 2008 deed ze de postacademische opleiding journalistiek in Rotterdam.

In 2004 en 2005 werkte ze bij de conservatieve denktank de Edmund Burke Stichting waar zij zich voornamelijk op onderwerpen betreffende de gezondheidszorg en de sociale zekerheid richtte. Zij publiceerde diverse geschriften en deed actief mee aan het publiek debat. In het najaar van 2005 stopte de Edmund Burke Stichting met haar activiteiten als denktank waarna Van den Broek als opvolger het European Independent Institute oprichtte. Begin 2006 werd zij werkzaam als 'fellow' (staflid) van het Centre for the New Europe, een liberale denktank in Brussel.
Vervolgens was zij van van augustus 2006 tot augustus 2007 medewerker van VVD-europarlementariër Toine Manders. In de rest van 2007 was Van den Broek marketing manager van het tijdschrift Opinio. In de zomer van 2008 liep ze stage bij de redactie van de Telegraaf. Zij heeft haar eigen adviesbureau.

Eline van den Broek was meerdere keren lid van de VVD, maar meldde zich even zo vaak uit onvrede over de partij weer af. In het voorjaar van 2005 was ze actief in de nee-campagne bij het Nederlandse referendum over de Europese grondwet.

Eline van den Broek bij NOS Journaal
CV op Europa NU

AGENDA
20.00 u: Verwelkoming
20.15 u: Huishoudelijke mededelingen / Voorstelrondje / Kennismaking met medelibertariërs
20.30 u.: De Lezing: „Libertarisme en de politiek"
21.20 u: Pauze
21.30 u: Discussie
23.30 u: Afsluiting
"even if you can't convince someone to become a Libertarian, you may be able to keep that someone from becoming hostile." - James W. Lark III
De libertarische kniereflex | De libertarische macho flash | Over mij & contact
Avatar gebruiker
Infinity
Site Admin
 
Berichten: 151
Geregistreerd: zo 08 maart 2009, 14:57

Keer terug naar Libertarische Partij (LP)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast