LP Bijeenkomst 5-1-10: Ralph van Graafeiland over Popper

Over de Libertarische Partij

LP Bijeenkomst 5-1-10: Ralph van Graafeiland over Popper

Berichtdoor Infinity » di 02 feb 2010, 16:01

Ralph van Graafeiland: Wat kunnen libertariërs leren van Karl Popper?

De Oostenrijkse filosoof Karl Popper geniet vooral bekendheid als de grootste wetenschapsfilosoof van de twintigste eeuw.

Hij noemde zichzelf een kritisch rationalist. Zijn politieke filosofie zette hij uiteen in diverse boeken, waarvan het omvangrijke The open society and its enemies de voornaamste is. In dit werk zet Popper zijn liberale politieke filosofie uiteen en legt hij uit hoe hij die baseert op zijn wetenschapsfilosofische inzichten. Ralph van Graafeiland zal de belangrijkste denkbeelden van Popper bespreken. Dan zal blijken dat een aantal ideeën van Popper over wetenschap, politiek en moraal zeer waardevol kunnen zijn voor libertariërs.

Over de spreker
Ralph van Graafeiland (1980) werkt sinds januari 2008 als wetenschappelijk medewerker bij de Teldersstichting. Voor de opleiding Politicologie schreef hij een masterscriptie over Karl Popper en Oswald Spengler. Voor Communicatiewetenschap schreef hij een masterscriptie over de vrijheid van meningsuiting (m.n. Socrates, Milton, Locke en Mill). Daarnaast schreef hij voor Liberaal Reveil en Vrijpostig onder meer over sociale zekerheid, over denkers als Pericles en de Amerikaanse Founding Fathers, en over antidogmatisme en de wetenschappelijke rede. Over dat laatste onderwerp plaatste de NRC het volgende stuk van hem: Religie is een obstakel voor waarheidsvinding. Voor de Teldersstichting werkt Ralph momenteel aan een rapport over ethische vraagstukken in de medische biotechnologie (o.a. gentherapie, embryoselectie en mensverbetering).

AGENDA
20.00 u: Verwelkoming
20.15 u: Huishoudelijke mededelingen / Voorstelrondje / Kennismaking met medelibertariërs
20.30 u.: 'Wat kunnen libertariërs leren van Karl Popper?'
21.15 u: Pauze
21.20 u: Discussie
22.30 u: Einde formeel gedeelte van de Bijeenkomst
23.10 u: Afsluiting

Route en Locatie
LP site
Google Maps
Avatar gebruiker
Infinity
Site Admin
 
Berichten: 151
Geregistreerd: zo 08 maart 2009, 14:57

Keer terug naar Libertarische Partij (LP)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast