Welkom bij onze vraagbaak! Onbekend met het libertarisme? Hier een beknopte uitleg.

Als het libertarisme zo goed is, waarom verhuis je dan niet?

+1 stem
gevraagd 25 december 2011 in Drogredenen door Heisenberg (187 punten)
   

2 Antwoorden

+2 stemmen
beantwoord 29 december 2011 door Infinity (376 punten)
bewerkt 29 december 2011 door Infinity
Dat is hetzelfde als een inbreker tegen je zegt: "Als je niet wilt dat hier ingebroken wordt, moet je maar verhuizen." Of dat de mafia in Sicilië zegt: "Als je het niet eens bent met onze regels, kun je gewoon weg gaan. "

Iedereen zou zich dus op deze agressieve manier eigendom kunnen toekennen. "Vanaf nu is dit mijn huis, als je het niet bevalt verhuis je maar". Zowel de inbreker als de mafia hebben volgens het libertarische non-agressie principe niets te zeggen over andermans huis of je lichaam. Dit geldt natuurlijk ook voor een (democratische) overheid.

De drogreden is dus dat men ervan uit gaat dat de Nederlandse overheid haar grond eerlijk verkregen heeft, terwijl ze dit juist gedaan heeft door grond te veroveren, te kopen met gestolen geld of te onteigenen. Dit correspondeert natuurlijk niet met het non-agressie principe welke libertariërs aanhangen. Dit principe keurt alle agressors af, inclusief de overheid.
0 stemmen
beantwoord 19 mei 2013 door murray_roodbaard (252 punten)
Omdat een vrij land op dit moment niet bestaat. Er zijn slechts landen waar groepen met behulp van geweld, of dreiging met geweld, hun wil aan de rest opleggen. Verhuizen heeft dus geen enkele zin.

Dat is het praktische antwoord.

Voor het logisch-morele antwoord : zie het antwoord van Infinity.
Alle inhoud is publiek domein.

Bezoek oude site
...