Welkom bij onze vraagbaak! Onbekend met het libertarisme? Hier een beknopte uitleg.

Maar als ik niet ga stemmen, mag ik daarna toch ook niet klagen?

0 stemmen

3 Antwoorden

0 stemmen
beantwoord 17 maart 2014 door Infinity (376 punten)
Je mag juist wel klagen, want je hebt je "stem" niet weggegeven aan een vertegenwoordiger van jou.

Ook geef je met stemmen aan dat je het eens bent met het democratisch systeem, terwijl de vraag al impliceert dat je daarover en de gevolgen ervan wilt klagen.
0 stemmen
beantwoord 28 mei 2014 door Simon de Wit (112 punten)
George Carlin haalt dit punt onderuit in de volgende video (waarschuwing voor grof taalgebruik):
0 stemmen
beantwoord 21 juni 2015 door murray_roodbaard (252 punten)
Drie mannen en een vrouw gaan stemmen over wie er verkracht wordt.

Als de vrouw de verkrachting per definitie verwerpelijk vindt en nooit mag gebeuren of er over wordt gestemd of niet, OF als ze de bui allang ziet hangen en de moeite niet doet te stemmen, mag de vrouw dan niet meer klagen als ze verkracht wordt?

Stemmen voor of tegen een beslissing die door de meerderheid mag worden genomen, verandert niets aan de morele rechtvaardigheid of onrechtvaardigheid van die beslissing. En niet stemmen ook niet. En dus mag je altijd klagen. Sterker nog, als je gelooft dat om een onrechtvaardigheid te voorkomen, de enige legitieme manier is om te stemmen. Dat dit is waar democratie voor dient. En dat dit de juiste methode is, juist DAN moet je niet meer klagen als de uitslag niet zo is als je graag had gewenst. Want je hebt de regels geaccepteerd en het spel gespeeld.

Mensen die niet stemmen, spelen het spel niet omdat de regels ze niet bevalt, of omdat het gaat om iets dat niet door een spel bepaald hoort te worden.
Alle inhoud is publiek domein.

Bezoek oude site
...